Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2016 22:12 - Любовни фантазии - разказ 1 част
Автор: karamelita Категория: Тя и той   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.06.2016 17:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Случвало ли ти се е да си празнуваш някога някакъв празник сам?Не защото няма никой, с когото да бъдеш ,не... може и да гъмжиш от приятели и познати,но да си решил да се забавляваш и прекараш времето сам със себе си,без да слушаш брътвежите на околните за неща,които в момента въобще не те вълнуват.Ей така,слагаш си в портмонето една сума пари и излизаш да си потърсиш някое хубаво заведение с изискана обстановка,разполагаш се на масата сам и с небрежен жест си поръчваш едно по- скъпичко ястие и десерт,някакви специалитети,каквито въобще не си консумирал преди...
Ето тука сега една история с една млада жена,която въпреки ,че се казваше Любов си нямаше в момента такава и беше с доста подбито самочувствие и понамръщено изражение на иначе симпатичната и и одухотворена физиономия.
 Беше си го наумила още на разсъбуждане и излежаване в завивките сутринта ,докато сънят съвсем си отиде от очите и.Навън вече грееше весело пролетно слънце.Тя стана и излезе по нощница на балкона,поразкърши тялото си ,погледна веселата си градина, пълна с напъпили рози и здравец,избухнала от зеленина след последните дъждове, после метна поглед към оживената улица,която минаваше покрай дома и  реши,че ще се облече и излезе,за да се смеси с тълпата разхождащи се хора,съживени от полъха на пролетта.
Отвори обемистия си гордероб и започна да си избира дрехи - имаше ужасно много дрехи,купувани от каприз или защото и харесва в моментя някакъв цвят или мода.Беше и тръдно да избере...Извади и съчета няколко тоалета и ги постави на леглото си,не ги одобри, и посегна за други.Искаше да се облече по- интересно, но не прекалено офециално ,от друга страна настоението и не беше чак толкова цветущо да избере червеното или яркото и се ориентира към черен спортно елегантен костюм със сако от черно кадифе,освежен от шарена туника с акцент на червено.Погледна се, реши да подсили този акцент и си поставе червени обеци,гривна и колие,начерви устните си в ярко червено червило,гримира очите си,тупира леко късата си коса,за да има обем.Накрая дойде ред на обувките.Пробва няколко и избра черен велур, със среден ток,които стояха спорто елегантно на черния панталон.Чантите...Господи - имаше над 50 чанти!Коя ли да вземе...за червена,малко екстравагантна,нищо че не беше в тон с обувките,но изпъкваше добре.Преметна един дълъг копвринен шал през врата си и накрая избра черни очила с червени рамки. Погледна се в огледалото и се усмихна - изглеждаше добре,небрежно елегантна,средна на ръст,малко секси и с по- плътни форми но прикрити добре в облеклото със спортено - елегантен  и артистичен  привкус.
Мина тихо покрай вратата на майка си,която я подтискаше с вечните си забележки, а и новите тоалети щяха да я подразнят,тя зявиждаше на младостта и...затвори вратата и щтракна ключа,излезе на улицата - беше вече вън,свободна и волна като птичка,в свои води!
Чудно в този час по улицата не срещна никакви познати, но и да беше срещнала щеше да ги избегне, защото беше рашила да си прекара хубаво някъде сама.Разходи се малко и накрая си избра заведение - беше ново,имаше вече наредени маси вън, но лекият ветрец не и допадаше и тя реши да влезе вътре, а и така нямаше да привлича погледите на минувачите.
Заведението беше ново, изискано,на една от стените имаше три големи огледала , оградени с арки,интересни гръцки барелиефи и няколко оригинални картини, избрани с вкус с вгадени пана по тавана,изобразяващи небе и облаци.Тя седна до прозореца на мекия и удобен стол, а отражението и се виждаше в огледалата отсреща.Вътре в заведението сновяха сервитьорки в бяло и черно,нямаше много хора,всъщност това заведение беше по- скъпо от повечета,които се посещаваха често.

Любов поръча и се загледа в прекрасната голяма свежа оранжева роза с няколко нишки червено по листата, обгарадена с няколко току що разцъфващи пъпки,потопена в изящна стъклена вазичка на масата и.
В заведението се носеше тиха и приятна музика,която в никакъв случай не се натрапваше на вниманието.
Блюдата пристигнаха и тя с любопитство опита една хапка от първото.Пилешкото филе беше вкусно, поставено върху гарнитурата, а чинията беше декорирана с малки кълнове листенца и нежни коренчета,които имаха странен вкус  и аромат на пресни репички.Налява стоеше една млада двойка,която явно беше влюбена.
Любов погледна в огледалото,заслушана в нежната музика  и се замисли.Обонянието и долявяше приятен парфюмен аромат,които и харесваше.
И ето...в огледалото се появиха образи.
Беше седнала на една скала край морето.На тялото и имаше  полупрозрачна къса плажна локля в синьо и бяло,която  лекият морски вятър надипляше и откриваше
на цепката в страни едно от загорелите и от слънцето бедра.
Беше с дълга руса коса,която се развяваше и откриваше красивото и чело.
Вълните се движеха бавно,ритмично и поливаха с пръски босите и крака, положени на скалата досами водната повърхност.Беше слънчево и топло.
Неясно как без да чуе дори стъпките , до нея седна един млад и много привлекателен мъж,който я загледа приятелски и я поздрави.
Всъщност тя го познаваше отдавна,дори бяха имали флирт вечерта на дискотеката,където тя танцуваше темпераментно до него, после преминаха с блус,но след танца един приятел го повика и той си  тръгна изведнъж с него.Следва....



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karamelita
Категория: Поезия
Прочетен: 639627
Постинги: 442
Коментари: 628
Гласове: 758
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930