Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2022 21:48 - Тайната на двете слънца, част втора
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 5852 Коментари: 18 Гласове:
13

Последна промяна: 11.01.2022 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Признавам си, че не очаквах толкова засилен интерес към първата част от статията. С удоволствие пускам втората и се надявам, че тя ще спомогне много за разбулването на мистерията с потопите в историята на планетата Земя и човешката раса. Разбира се, религията....... е, доста по-близо сме до изясняване на възкресенията, Ада, Рая, пришествията и другите успокояващи душата :) измишльотини.
      Истината, както обикновено, надминава въображението. Четете внимателно и дайте простор на мисълта, уважаеми посетители на блога ми.

                    Тайна двух Солнц. Часть 2 - 21 Декабря 2021 - Невероятно (neveroyatno.info)



     В преданията, митовете и легендите на древните народи са запазени многобройни препратки към катастрофата, настъпила в незапомнени времена, причинена от преминаването на "второто слънце" близо до Земята.
     В Китай и Южна Америка това необичайно небесно тяло с дълга кометоoбразна опашка е изобразено като Дракон или Змия - видът на звездата след преминаването й близо до Слънцето. Изображения на звездата-дракон.

image

                                 Китай. Дракон с пламтяща перла.

     Пламтящата перла пред дракона всъщност е самата неутронна звезда, а огромното змиевидно тяло е шлейфът от съпътстващите я газове, които са я последвали след приближаването й до Слънцето.

image

Звезда с извиваща се опашка. Наскална рисунка, САЩ.


image

      Наскална рисунка, Калифорния. Звезда с дълъг шлейф и нейните 11 спътници. Драконът (един от символите на звездата) на фона на Слънцето.


image
                Слънце и Дракон. Петроглиф в планините Гегама. Армения.

     Изображения на неутронната звезда могат да се видят и на така наречените "еленови камъни" и каменни жени в Хакасия (Русия).

image

       Хакасия. Символът на звездата Дракон и четирилъчевата звезда със своите 11 спътници (точки над звездата). Най-големият неин спътник е наречен Кинга от шумерите.

     Въз основа на информацията, съдържаща се в древните митове и легенди, е възможно доста точно да се реконструира последователността от развитието на събитията от катаклизма, настъпили в далечното минало. С приближаването на Тифон към планетата ни навсякъде започнали страшни урагани, причинени от въздействието на гравитацията на неутронната звезда върху земната атмосфера. Откритите по време на археологически разкопки месопотамски клинописни текстове описват тази ужасна катастрофа, както следва:

 

     "На четвъртия, петия и шестия ден тъмнината беше толкова гъста, че не можеше да бъде разсеяна от огън. Светлината на огъня или гаснеше от бесния вятър, или ставаше почти невидима, погълната от дебелината на мрака. Нищо не можеше да се различи... никой не можеше да говори или чува, никой не се осмели да докосне храната, но всички лежаха скупчени... външните им сетива бяха вцепенени. И така оставаха те, сломени от страданието."

image
              Змей, поглъщащ Слънцето.

 

     В Лауд, астрономическия кодекс на Ацтеките, има любопитна рисунка, изобразяваща жена и мъж, около чиито вратове е увита двуглава Змия. Брилянтният създател на древното картинково писмо по този начин предава на потомците си информацията за катаклизма, настъпил в далечното минало. Децифрирането на това съобщение е достатъчно просто.

     В посланието на Ацтеките, което е разбираемо за човек от всяка националност, се съобщава, че планетата ни е загубила част от атмосферата и индианците са се задушавали, изпитвайки липса на кислород. Над изображението на хората е показан опростен символ на неутронна звезда (под формата на черен кръг) и символа на Змията - точка в кръг, с опашка. Под тези символи има чертеж на два съда. Единият е пълен, а другият е празен. Това предполага, че по време на тази катастрофа планетата ни е загубила част от хидросферата си.

image

                Кодекс Лауд. Удушаване на хора (фрагмент).

 

     "Той създаде зъл вятър, и буря, и ураган, и четирикратен вятър, и седемкратен вятър, и торнадо, и вятър, които нямаха равни на себе си... Ураганът се пронесе, помитайки всичко от лицето на земята; той ревеше като бурен вихър над земята и няма спасение за никого.... Никой не засява изораното и не хвърля зърно в земята, а в полята не се чуват песни. В степта почти няма животни, всички живи същества са изчезнали."

     Будисткият текст Визуддхи-Мага описва появата на урагана, както следва:

Първо се появи огромен плашещ облак. Вятърът се надигна, за да прекъсне световния цикъл и първо вдигна фин прах, а след това фин пясък, а след това крайбрежен пясък, а след това чакъл, камъни, големи като канари, като могъщите дървета на планинските върхове ... Ураганът обърна земята с главата надолу, откъсна и преобърна големи участъци почва и всички къщи на земята бяха унищожени, когато световете се сблъскаха със световете.

     На гранитен камък, намерен в Ел Ариш, е изписан с йероглифи следният текст:

Цялата земя е в голямо униние. Злото се стовари на земята.... Дворецът претърпя ужасен удар. Имаше голям преврат в страната. Никой не можеше да напусне двореца девет дни и през тези девет дни от преврата имаше такава буря, че нито хората, нито боговете можеха да видят лицата на стоящите редом.

     Японските космогонични митове също споменават тази катастрофа:

     Източникът на светлина изчезна, целият свят стана тъмен и Богът на бурите предизвика чудовищни разрушения. Боговете вдигаха ужасен шум, така че слънцето беше принудено да се появи отново и земята се тресеше от буйствата им.

     Според многобройните легенди и митове, Тифон бил съпроводен от огромен шлейф – гигантски облак от космически прах и газове, главно водород. С подхождането на неутронната звезда към Земята на планетата ни започнали ужасни бедствия. Когато водородът реагира със сухоземен кислород, се образува експлозивен газ, който изгаря и избухва в горната атмосфера. В резултат на тази реакция се образува обикновена вода, която паднала на Земята под формата на валежи, смесени с космически прах.

     Кодексът на маите гласи:

Навсякъде има катастрофа и смърт... морето излезе от бреговете си... имаше голям потоп, хората потъваха в гъстата течност, лееща се като дъжд от небето. Повърхността на земята потъмня и тъмен дъжд се изливаше в продължение на дни и нощи. И над главите им се носеше гърмът от големия пожар.

Книгата на южноамериканските индианци киче "Попол Вух" съдържа следната информация:

      Дъжд от гъста течност падна от небето. Земята потъмня и дъждът продължи ден и нощ. И хората се втурваха навсякъде като обезумели; те се опитваха да се изкачат на покривите и къщите падаха с грохот; те се опитваха да се изкачат по дърветата и дърветата ги отхвърляха встрани, а когато се опитаха да се укрият в мазета и пещери, те внезапно се оказваха затрупани.

     Ацтекската "История на царствата на Колхуакан" споменава ужасна катастрофа, случила се на Земята в незапомнени времена:

     И така всички те умряха: погуби ги огнен дъжд. От небето цял ден валя огнен дъжд.

     Това бедствие било съпроводено от проливен валеж, вероятно състоящ се от течен метан с примес от вода, който се излял на Земята под формата на горящ дъжд. У много народи този период имал особено име: "Слънцето на огнения дъжд", "Огнена река", "Огненият поток", "Огънят-вода".

     Папирусът Ипувера описва разрушителния огън така:

     Портите, колоните и стените бяха наистина погълнати от огън. Огънят, обхванал земята, не беше запален от човешка ръка, а падна от небето. Небето беше размътено...

     Шокираните египтяни записали:

     ... във водата, която загася всичко, пожарът гореше още по-мощно. Огънят унищожи почти цялото човечество...

     Кодексът Чималпопока говори за огнен дъжд, който причинила неутронната звезда, "слънцето на дъжда". Всичко тогава било изгорено, а след това от небето се изсипал поток от камъни и пясък.

     Индианците матако от Гран Чако (Аржентина) разказват:

     Черният облак, който дойде от юг... закри цялото небе. Светкавици проблясваха, ехтеше гръм. Но капките, които паднаха от небето, не приличаха на дъжд, а на огън...

     Според древните източници по време на приближаването на звездата до планетата ни на Земята са започнали най-силни земетресения, вулканични изригвания, понижаване и издигане на определени части от земната повърхност. Под въздействието на нейната гравитация възникнала гигантска приливна вълна и част от земната атмосфера, хидросферата и земята били засмукани от неутронната звезда:

     Водите се покачиха на височина от около две хиляди метра и те можеха да бъдат видени от всички народи на Земята (Мидрашима).

image

     Преминаването на евреите през Червено море. От книгата на Шешцер  "Физикa  Сакра". (1732).

     Този стълб приличаше на гигантска гърчеща се змия (Изход). 
     С бездна като с дреха Ти си я покрил; по планините има води... Вълните се издигат до небето (Псалм 103:6, 106).

      Будистки текст за "световните цикли" гласи:

      Той вдигна земята с главата отдолу нагоре и я хвърли в небето, и тя не падна отново, а беше разпръсната в прах в небето и пометена... Всички върхове на планината Синеру, дори тези, които бяха с голяма височина, се разтрошиха и изчезнаха в небето. Огнени пламъци се вдигнаха и влачеха небето.

       Същият текст говори за "космическия вятър" (гравитацията), който носи разруха и унищожава "сто хиляди пъти десет милиона свята":

      Когато световният цикъл беше унищожен от космическия вятър, вятърът преобърна земята с главата надолу и я запрати в небето. Пространства от сто лие, двеста, триста, петстотин лие се напукаха и бяха изтръгнати от силата на вятъра нагоре... и те не паднаха отново, а бяха разпръснати на прах в небето и пометени. И вятърът също хвърли в небето планините около земята, които бяха смляни на прах и унищожени.

     Описания на ефекта на гравитацията на неутронната звезда върху нашата планета може да се намерят в легендите на племената на Централна Америка. Едно от тях разказва, че цяло село е изчезнало в небето. Французинът Анри Теве, пътешествал из Бразилия в средата на XVI век, описва легендата на индианците, живеещи край нос Кабо Фрио за началото на катастрофалния потоп:

     Точно в този миг селото, в което живееха, се възнесе на небето, но и двамата братя останаха на земята. Тогава Тамендонаре, от удивление или досада, тропна с крака си с такава сила, че огромен извор вода избликна от земята, издигна се почти над облаците и заля всички хълмове наоколо; водата се лееше и лееше, докато не наводни цялата земя. Индианците вярват, че по време на този потоп всички хора загинали с изключение на двама братя и техните съпруги, и че от тези две двойки след потопа се появили две различни племена ..."

     В ацтекския астрономически кодекс "Борджия" има любопитна илюстрация, която изобразява нашата планета с народите, които я населявали... На върха на земното кълбо е показана колона от захваната от неутронната звезда материя от земната повърхност, която изчезва в гърлото на Великата змия. За съжаление част от илюстрацията е силно повредена, но на картината се виждат ясно човешки стъпки, започващи на земята и завършващи в устата на дракона. Това предполага, че част от световното население е умряло в резултат на този кошмарен катаклизъм, а останките от хората заедно с част от земната кора и атмосфера са изчезнали завинаги в недрата на неутронната звезда.

      ЕТО ВИ ГО И ВЪЗНЕСЕНИЕТО ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ НА НЕБЕТО...... Как е, праведниците, добре ли е?

image

                   Кодекс Борджия. Земята на индианците и Великият Змей.


     С отдалечаването на Тифон от нашата планета силата на гравитацията му намаляла и остатъците от захванатата от него материя се стоварили върху Земята. В резултат на въртенето на Земята отломките паднали върху южната част на Северна Америка и Мексико, в Тихия океан, във Филипините и в Индия. В същото време в колоната материя, уловена от Земята, настъпили мощни електрически разряди.

      В легендите на якутите се разказва, че причината за катаклизмите на Земята бил "затъмняващият" и "шумящ" змей Ексюкю:

     Когато... една сутрин небето не зазори навреме, слънцето не изгря както обикновено ... изведнъж жесток вихър със зли духове с размерите на черни едногодишни телета нападнаха земята. Той усука цялата суха земя като коса, навита като крило; заваля дъжд, примесен със сняг, изви се виелица, заблестяха огньове с червени пламъци, ето такава беда настъпи. След това черен голям облак се изкачи нагоре [в небето], сякаш имаше ръце и крака. Тогава една нощ, в най-глухата полунощ, сякаш облаците се разкъсаха или небето се пропука; дойде такъв голям шум, сякаш таванът му от три части се раздели на две страни и сякаш нещо най-голямо ... се сгромоляса на пода на пода... и имаше широка течаща вода вместо поле.


      Един от редките оцелели ръкописи на маите, "Чилам балам" от Чумайел, открит през 1870 г., съдържа следния текст:

     Валеше огнен дъжд, земята се покри с пепел, дърветата се навеждаха към земята. Камъните и дърветата бяха разбити. Великият Змей се откъсна от небето.... Небето заедно с Великия Змей се срути на Земята и я наводни... Имаше внезапен порой, започна да вали, когато тринадесетте богове загубиха скиптърите си. Небесата рухнаха, сринаха се на земята, когато четирите бога, четирите Бакаба я разрушиха. Когато унищожението на света свърши, тогава дърветата на Бакабите бяха поставени... Това се случи на Катун 11 ахау [среща], когато се появи Ах Мухенкаб (богът, който дойде от небето). Преди от небето падаше огън, а после от него паднаха скали и дървета ...

     При максималното сближаване на Земята с Тифон започнали най-ужасните бедствия. Този период е белязан от настъпването на необичайна нощ:

     "Последната нощ в Египет беше светла като лятно пладне "          ("Мидрашим").

     В началото на този катаклизъм жителите на Земята започнали да усещат намаляване на силата на земната гравитация, която било причинено от привличането на Тифон. В светите книги Талмуд и Мидрашим има такава информация:

     "Планината на Законопослушанието се колебаеше толкова много, че сякаш се издигаше и се люлееше над главите на хората и хората се чувстваха така, сякаш не можеха да стоят уверено на земята и бяха поддържани от някаква неведома сила." На гранитен камък, открит в Ел Ариш, йероглифен текст говори за смъртта на владетеля Тауии-Том: "Негово Величество се хвърли във водовъртежа" и беше "вдигнат" от някаква неизвестна мощна сила".

     В същото време се случил невероятен феномен! Метеоритите, падащи на планетата ни, увиснали в небето под влиянието на гравитацията на неутронна звезда:

     "Горещият каменопад, който висеше във въздуха при преминаването на Моисей, докато се подготвяха да атакуват египтяните, сега се стовари върху ханаан."

     Според повредения йероглифен надпис, открит върху камък (в Египет), теглото на обектите на Земята намаляло толкова много, че:

      "Всички хора бяха на нея като птици... бурята ... зависна... като небесата. Всички храмове на Феб заприличаха на блата." 
 
     Споменава се за хора, станали птици и в ръкописа на ацтеките:

     "И така, случи се в годината на Ке Текпатл, което означава "камък", в деня Науи-Киауитл, което означава "четирите дъжда". Хората се мятаха и умираха, погълнати от огнен дъжд, те се превръщаха в птици. Слънцето едва се виждаше, всички къщи бяха погълнати от пламъци и целият човешки род погина." В ацтекския кодекс Малябечиано има любопитна илюстрация, която изобразява хора и животни, реещи се във въздуха като птици - под въздействието на гравитацията на Тифон. Рисунката показва и неутронната звезда под формата на топка, заобиколена от пламъци.


image

                                                  Кодекс Малябечиано.


     В Скандинавия има много мистериозни петроглифи, издълбани върху камъни. На един от тях има опростено изображение на неутронна звезда под формата на кръст в кръг. От този обект до фигурата на човек са прокарани две линии, които обгръщат тялото му. Други наскални рисунки изобразяват хора, плаващи във въздуха, до тях е нарисуван символът на звездата. Може би с помощта на тези петроглифи древните хора са опитали да предадат на потомците информация за невероятното явление, когато под влияние на привличането на Тифон гравитационната сила на нашата планета намаляла толкова много, че се случила краткотрайна безтегловност.


image

                                   Скандинавия. Петроглиф. Лодката на мъртвите.

     От противоположната спрямо Тифон страна на планетата ни се наблюдавало увеличаване на силата на привличане, т.е. увеличаване на теглото на телата поради наслагването на гравитационните сили на Земята и неутронната звезда. В "Песента на Дебора" (пророчицата) има такава информация:

     "Гръмотевици идват от висините. В страх пред тях конете спират, потъват до осите си (в пясъка) облечените в желязо колела. Тетивите на вражеските лъкове отслабват (стрелите летят на по-кратко разстояние поради увеличаване на силата на гравитацията). Гръм! Гръм! Гръм!"


     При преминаването на израилтяните през разделилите се води на Червено море египтяните се втурнали да преследват бегълците и нещо странно се случило с колесниците им:

     "Господ погледна към лагера на египтяните от огнено-облачен стълб и вся смут в лагера им; и отне колелата от колесниците им, така че да ги влачат трудно" (Изход, 14,24,25).


     Областите с намалена и повишена гравитация се придвижвали по повърхността на Земята поради въртенето й и се наблюдавали в различни региони на планетата. В същото време се изместила и оста на въртене на Земята спрямо равнината на еклиптиката.
     Изместването на оста на планетата може да се обясни с едно от свойствата на жироскоп с три степени на свобода. Ако вследствие на неравномерното разпределение на масите в северното и южното полукълбо външна сила действа по земната ос, то тя ще се отклони в посока, перпендикулярна на тази сила. В резултат на това въздействие планетата ще започне да се премества с постоянна ъглова скорост около допълнителната ос на въртене. Това явление се нарича жироскопна прецесия. Ако в даден момент от време действието на силата престане, то в същото време прецесията ще престане. Въртенето на Земята около допълнителна ос на въртене ще се случва при всяко значително гравитационно влияние от масивни обекти.
Има много историческа информация, потвърждаваща изместването на оста на въртене на земната ос. Оста на въртене на планетата известно време стояла насочена към Слънцето, т. е. едната страна на Земята била осветена, а другата се намирала в пълна тъмнина.
 
     По време на управлението на китайския император Яо се случило чудо:

     Слънцето не се движеше от мястото си в течение на десет дни, горите се запалиха и се появиха много вредни твари.

     В небето на Индия слънцето стояло неподвижно в продължение на 10 дни, в иранските небеса - 9 дни. В Египет денят продължил седем дни.
     На противоположната страна на планетата ни по това време имало нощ. Това се потвърждава от легендите на индианците от Перу.

     Платон в работата си "Политикът" пише за изместване на полюсите на Земята:

     Говоря за промяната в изгрева и залеза на слънцето и другите небесни тела, когато в онези далечни времена те залязваха там, където сега изгряват и изгряваха там, където сега залязват... В определени периоди Земята има сегашното си кръгово движение, а в други периоди се върти в обратна посока. От всички промени, които се извършват в небесата, това обратно движение е най-значимата... По това време се случило пълно унищожение на животните и само малка част от хората оцеляла.


С промяната във въртенето на Земята редуването на сезоните също се променило. Египетският папирус Анастази IV съдържа следната информация:

     Зимата идва като лято, месеците са се обърнали с главата надолу, а часовникът се е развалил.

     Когато наклонът на земната ос на въртене се променил, водата на моретата и океаните в съответствие със закона за запазване на импулса се стоварила върху континентите, помитайки всичко по пътя си. Това глобално бедствие било придружено от огромна приливна вълна, причинена от гравитационното привличане на неутронната звезда. Във вавилонски клинописни текстове годината на потопа се нарича "годината на ревящия дракон".

     Легенди за Големия Потоп са запазени практически у почти всички народи на планетата. Древен месопотамски текст разказва за опустошителната катастрофа, причинена от Тифон:

     Оръжието му е потопът; Бог, чието оръжие носи смърт на грешниците, Който, подобно на Слънцето, пресича тези владения. Слънцето, своя бог, той потапя в страх.


     В древнокитайския трактат "Хуайнан-цзъ" в прав текст се казва, че потопът е възникнал в резултат на накланянето на оста на въртене на нашата планета:

     Небесният свод се разчупи, земните цялости се скъсаха. Небето се наклони на северозапад, Слънцето, луната и звездите се преместиха. Земята от югоизток се оказа непълна и затова водите се устремиха натам. В онези далечни времена четирите полюса се срутиха, девет континента се разчупиха, небето не можеше да покрие всичко, земята не можеше да издържи всичко, огънят пламтеше без да спира, водите бушуваха, без да се укротят.

    На древна вавилонска глинена табличка има изображение на потопа, който залял страната и причинил страшни бедствия, убивайки почти всички хора. Най-интересният детайл от рисунката е в горния ляв ъгъл, където е показан неизвестен небесен обект, от който виси змиевидно тяло. Може би това е образ на дракона (неутронната звезда), предизвикал глобален Всемирен потоп на нашата планета.

image

                                Потоп. Древен Вавилон. Отпечатък от цилиндрична матрица.

 

     Накрая неутронната звезда започналa да се отдалечава от планетата ни, но бедствията на човечеството не свършили дотук. Активизирали се тектонични процеси в недрата на планетата, предизвикващи движения на земната кора, издигането и потъването на отделни участъци от сушата. В резултат на вулканичните изригвания, от пожарите, от ураганите се образувало огромно количество вулканична пепел, сажди, дим, прах, както и водна пара, която в продължение на много години скривала Слънцето.

     В книгата на Йов се споменава Левиатан (Тифон) и дългата нощ, настъпила на нашата планета:

     Тази нощ - нека мракът я обладае, нека не се брои в дните на годината, нека не бъде включвана в броя на месеците! О! Тази нощ, нека бъде безлюдна тя; да не вижда тя веселие! Да я прокълнат проклинащите деня, способните да събудят Левиатан! Да помръкнат звездите на изгрева й; нека чака светлината, а тя да не идва, и нека не вижда тя ресниците на деницата... (Йов 3:6–9).


     Настъпилата тъмнина на Земята спасила човечеството от друга поредна катастрофа, доколкото приближаването на неутронната звезда към Слънцето предизвикало и рязко увеличаване на слънчевата активност. Сред индианците от Бразилия има предание, че по това време Слънцето променяло цвета си и дори ставало синьо.
     Кодексът Фехервари-Майер, в който има рисунка на затъмненото Слънце и антропоморфно изображение на нашата планета с превръзка на очите, вероятно изобразява този период от време, когато на Земята е царяла почти пълна тъмнина. Носът на богинята, седяща вляво, е покрит с ивица тъкан. Възможно е по време на този катаклизъм част от атмосферата на Юпитер, уловена от Тифон, която включва амоняк, да е попаднала във въздушното пространство на нашата планета. Амонякът е безцветен газ с остра и неприятна миризма. При концентрация във въздуха на 0,5% обем амонякът силно дразни лигавиците. При остро отравяне с амоняк очите и дихателните пътища се засягат.

     В долния десен ъгъл на рисунката е изобразена емблемата на неутронната звезда, виновник за тази катастрофа. На илюстрацията от древния кодекс има още един забележителен детайл. Символът на Слънцето върху тялото на богинята e изрисуван различни цветове - жълто и червено. Това предполага, че след тази катастрофа видимият спектър на светилото ни се е променил и то се е превърнало от червено джудже в жълто.

image

                     Кодекс Фехервари-Майер (фрагмент). Затъмненото Слънце.

 

     Доказателствата за преминаването на масивен небесен обект през Слънчевата система са повече от достатъчно. Плутон преди това е бил спътник на Нептун и го е изоставил явно не по своя "воля". И сега Плутон периодично пресича орбитата на своя родител. Уран се върти „полегнал на страната си“ спрямо равнината на еклиптиката. Някой го е „съборил". Сатурн има пръстен от отломки от собствения си спътник, който вероятно е бил разкъсан от приливната гравитация на звездата.


     Юпитер има Голямо Червено Петно – един вид незараснала "родилна рана". Според заключенията на американския учен И. Великовски планетата Венера произхожда от веществото на Юпитер и има много исторически доказателства за това предположение. От Юпитер звездата е откъснала порядъчен къс и атмосфера, от които се е образувала Венера. На мястото на Нибиру, между орбитите на Марс и Юпитер, в момента има астероиден пояс, който се е образувал в резултат на разрушаването на двата му спътника. Марс е загубил атмосферата си сравнително наскоро.


     На снимките на тази планета е лесно да се разграничат речните корита, които все още не са покрити с пясък. Преди това Марс е имало морета и океани и, вероятно, живот. Случилото се с нашата планета е описано по-горе. Луната се е появила сравнително неотдавна - по време на "борбата" на Мардук (Юпитер) с Тиамат (неутронната звезда). Между другото, при всички древни народи календарът се състои от 360 дни, като после, след този катаклизъм, те започнали да добавят още 5 "съдбовни" дни, т.е. радиусът на орбитата на Земята се е увеличил.
     Венера след "раждането си" все още не се е охладила (500 C) и повърхността й практически е съставена от морета от лава. Меркурий се е появил в орбитата си сравнително наскоро, може би по-рано е бил спътник на Нептун или Уран. На древни астрономически карти Меркурий и Венера не съществуват, а Земята е имала два спътника.


     Има още много факти, които потвърждават преминаването на масивен обект през Слънчевата система:

http://isi-2025.blogspot.ru/2012/11/blog-post_16.html

      След като причинил значителни щети на планетата ни, Тифон напуснал границите на Слънчевата система. Според различни исторически източници космическият катаклизъм е настъпил около 1500 г. пр. н. е., но най-ужасните катастрофи, причинени от приближаването на звездата към Земята, са били преди 12 580 години. Английските антрополози изчисляват, че преди 12,5 хиляди години около 670 милиона души са живели на нашата планета, а след това населението на света е паднало рязко до 6-7 милиона, т. е. средно само един човек от сто е оцелял.


     Нашите предци дълго време са помнили ужасните разрушения, причинени от Тифон, и са гледали с уплаха в нощното небе, чакайки завръщането на това "чудовище". Те са се стремили да предадат знанията си на потомството чрез различни наскални рисунки, петроглифи, разнообразни артефакти, легенди и митове, за да предупредят потомците за предстоящата катастрофа. И днес някой се опитва да предупреди човечеството за бъдещо бедствие с помощта на кръговете в полетата.
     Вижте "Кръгове в полята - предупреждение за бъдещ катаклизъм":

http://isi-2025.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html

      Възможно е неутронната звезда вече да се приближава към Земята. Необичайният небесен обект, открит с помощта на телескопа Wise отвъд орбитата на Нептун в инфрачервения спектър, е много подобен на неутронна звезда от клас „витло“. В "опашката" на звездата, отчетливо са видими нейните спътници. Може би звездата ще се появи близо до Земята през 2025 г. Може би по-рано. Според пророчествата това ще се случи по време на управлението на 112-ия римски папа.


image

                                    Звездата между орбитите на Уран и Нептун.


     С поздрав към тези, които не вярват във ваксините, но вярват в смъртта на Исус и възкресението за вечен живот... Странно? Не. Знанието не изключва вярата, тук човекът греши.
Каквито и факти и доводи да му поднесеш, роденият да пълзи няма да полети.



 











Гласувай:
13



1. blackpredator - интересен е световният фолклор
03.01.2022 23:10
иначе, комета презизвикваща такова катастрофично шоу,
требе да е поне с размер и маса на Меркурий
щото нашата Луна с нейните мижави приливи и отливи..

за звезда да не говорим
там сички орбити на планетите ще опровергаят Бруно и Коперник
цитирай
2. notfun - https://www.sitchinstudies.com/anunnaki-timeline.html
04.01.2022 10:37


ето, и 'моят 'кратък"..Отговор..)

там е казано..Всьо, има и картинки..)
пак, ще се върна....след обяда..

Хубава находка,поздрав, красс!! постарал си се..)
цитирай
3. dobrodan - Да, много отдавна не съм разглеждал звездна физика :).
04.01.2022 10:54
blackpredator написа:
иначе, комета презизвикваща такова катастрофично шоу,
требе да е поне с размер и маса на Меркурий
щото нашата Луна с нейните мижави приливи и отливи..

за звезда да не говорим
там сички орбити на планетите ще опровергаят Бруно и Коперник


Не знаем дали съществуват толкова големи комети, но:

Неутронните звезди са доста странни. Те всъщност са мъртви - останки от масивни звезди, които биха имали между 8 и 30 пъти по-голяма маса от Слънцето. Когато тези звезди се превърнат в свръхнова, по-голямата част от тяхната маса се взривява в космоса; останалото ядро се събира в невероятно плътен обект. Получените неутронни звезди могат да варират между около 1,1 и 2,3 слънчеви маси, събрани в плътна малка сфера с диаметър само между 10 до 20 километра.

Дори парченце с размер на малко камъче от материала на неутронна звезда ще тежи около сто милиона тона, защото неутронната звезда е изключително плътна. Може да се каже, че гравитацията на обекта е 200 милиарда пъти по-голяма от Земята.

Масите на неутронните звезди са сравними с масата на Слънцето, но типичният радиус на неутронната звезда е само на 10-20 км. Затова средната й плътност е повече от тази на атомното ядро ​​- средно 2.8 х 1017 кг/m³.

Тя генерира интензивно гравитационно поле, толкова силно, че всъщност може да изкриви светлината около себе си и ако сте наблизо ще видите всичките тези видове странни блещукащи ефекти на видеото.

Подобно на черните дупки, ако се приближите на около 250 км над повърхността на една неутронна звезда, тя ще започне да разтегля крайниците ви, но не мислете, че това ще бъде елегантна "спагетификация". Приливните сили могат да разкъсат дори междумолекулните връзки и в рамките на един миг ще бъдете само тънка струя атоми, връхлитащи към звездата.

И това не е всичко. Въздействието на тънката струя на атомните ви останки върху звездата ще доведе до невероятно освобождаване на енергия със скорост от 160 хиляди км/сек. Този взрив ще надмине мощта на целия ядрен арсенал на Земята.

Така че по-добре да стоим настрана от такива обекти.


Звезда или не, планета или не, но явно нещо е приближавало Земята, притежавало е голяма маса, иначе описаните легенди не биха съществували. Предполагам, че авторът на статията определя това тяло като неутронна звезда, защото характеристиките на такъв обект включват изключително голямо количество материя, събрано в съвсем малък обем. Определил е около 8 земни маси, побрани в 400 м диаметър. Това е достатъчно да стори описваните бели.
Добре би било някой учен-физик да изкаже мнението си по въпроса.
цитирай
4. blackpredator - анджак
04.01.2022 11:01
и какво би се случило не със Земята, а с цялата Слънчева система,
само да помирише подобно тяло с такива параметри?
смятам, че нямаше да има интернет..:)
цитирай
5. dobrodan - Четох, че неутронната звезда с течение на времето се "изпарява",
04.01.2022 11:10
ако мога така да се изразя, и масата й намалява, както и обемът.
Наистина, какъв друг космически обект би могъл да има такива характеристики?
Неволно се връщам към Тунгуския метеорит. Нито следа от него, обаче как е гръмнал само :):):)..... Предполагаха (отдавна беше, като го четох), че микроскопична черна дупка, движеща се със светлинна скорост, е пробила цялата Земя :):):).
Това е не по-малко фантастично:).
По-важното е, че фактите чакат своето обяснение. Това от едната страна.
От другата - тези факти обясняват какво се е случило и какво е последвало, може би неведнъж. Именно затова сметнах статиите за ценни!
Ако свастиката наистина изобразява слънце, то ТОВА НЕ Е НАШЕТО СЛЪНЦЕ!
Плугове.....грънци.
Има и друга статия, за две слънца, които е имала Слънчевата система. Материята ми е влязла в полезрението и ще я поразровя.
цитирай
6. dobrodan - Да, barin, все нещо е предизвикало проклетите катаклизми,
05.01.2022 14:57
като авторът на статиите дава повече от прилично обяснение за причината.
Повече ме заинтересува религиозната стъкмистика; защо божествата са искали човешки жертви, защо хората са се възнасяли и как така може да бъде почти напълно разрушена една прилична цивилизация преди 11-12000 години......
Излиза, че може.
Аврамистките религии да се оправят помежду си кой кое слънце боготвори в крайна сметка. Подозирам, че Сатанаил е другото, дето носи бедите.
Проблем: нашето Слънце никога не е приличало на свастика и не е изобразявало кръст. За останалото.....вероятно вече си се досетил, ти си прекалено умен:).
Одобрих коментара ти, а още не го виждам......
цитирай
7. mt46 - Поздрав!
05.01.2022 22:56
Да, имало е ужасни и разрушителни катаклизми. Но едва ли може да се докаже точно от какво са били предизвикани...
цитирай
8. dobrodan - Марине......мисля, че авторът на статиите
05.01.2022 23:03
е на прав път. Относно доказателствата........постарал се е да поднесе повече от косвени такива.
Един приятел все ме кара да чета Ведите :). Дано ми остане време и за тях.
Пишело.......странни неща, невероятни неща...... Малко даже ми е притеснително.
Обаче.....нещата се навръзват в тия статии. Съгласуват се и то добре с други неща, които съм разглеждал.
Особено смислено се проследява връзката с религиите.
цитирай
9. panazea - Ако намериш по-голям глупак от тебе ,
12.01.2022 18:01
вземи се хвърли от скалата.
При теб е неизлечимо , защото е наследствено ! Гени !
цитирай
10. dobrodan - Госпожа саанска козице, щото навсякъде се развяваш като Пан (направи си справка кой е и какъв е),
12.01.2022 18:19
в момента треперя за осем - да, осем човека!!!!! - сред тях имам и двама почти роднини - че не се знае накъде ще отиде работата.......
Да не съм педераст, вика, че да се ваксинирам.........
Ваксинираната съпруга е сравнително добре, но мъжът и е с пневмония в начален стадий НА ПЕТИЯ ДЕН ОТ ЗАРАЗЯВАНЕТО!!!!!!
БЕГАЙ ДА ПАСЕШ И НЕ МИСЛИ ПО-УМНИТЕ ОТ СЕБЕ СИ ЗА ПО-ГЛУПАВИ,
защото просто не е вярно.
Нямаш идея какви са ми гените, но ръсиш мозък?
Нормално за божество с кози крака и рога. Ето ти справка, Панче.
https://draskatel.com/%D0%B7%D0%BE%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%B0%D0%BD/
От начетени глупачки взема да ми писва напоследък.
цитирай
11. panazea - А тогава що щеш у блога ми?
12.01.2022 19:00
Седи си у твоя и си се възхищавай на собствения си гений!
цитирай
12. dobrodan - Веднъж май ти писах, че да водиш блог не е като да пишеш
12.01.2022 19:05
"мило дневниче"?
Като си излязла на мегдана (от тюркската майдан), ще те посещават най-различни хора.
Някои ще ти се възхитят, други ще се мъчим да ти помагаме.........ама свърши тая.
До гений не ми достигат 15 точки. Сети се сама какви.
цитирай
13. panazea - За твоите роднини съжалявам !
12.01.2022 19:06
Желая им скорошно оздравяване !
Панацея
цитирай
14. dobrodan - Благодаря, оценявам го.
12.01.2022 19:10
Дано прескочат трапа, за оздравяване е много рано да се говори.
Не мога да напиша имената, както сама разбираш.......
Дебели глави, ей...... Антиваксъри.......
Сега стана друго: каквото кажеш, докторе, туй ще правя и туй ще пия, че инак лошо.....
Можеше да не се стига дотук, ама и там има един извънземен разум, дето всичко знае и от всичко разбира.....
цитирай
15. born - Явно е, че докато на човек не му дойде ...
12.01.2022 21:40
Явно е, че докато на човек не му дойде до главата, е способен да възприема всякакви идиотщини като нормалности. Познавам вече доста хора, които промениха радикално становищата си спрямо вируса, след като пряко или косвено се запознаха със заболяването и се убедиха колко е опасно пренебрежителното и високомерно отношение към него. Но най-дразнещото е , когато набедени егомайни- неспециалисти се произнасят категорично по проблеми, за които и хабер/понятие си нямат.
Всъщност има и лекари, които са по акъла на доц. Мангъров, но те са ясни : "Chercher l'argent !".
цитирай
16. dobrodan - Born, напълно си прав.
12.01.2022 21:42
С чисто сърце си признавам, че и аз не приемах сериозно в началото съобщенията за нов вирус, много заразен, често смъртоносен. Казвах си, що грипове съм изкарал, че тоя ли няма?
Докато не ми дойде на главата........
Имаше кой да се грижи за мен, докато боледувах. Имах и добра лекарка, милата, не знам докога ще издържи без свободен час, не ден.
Всички сме смъртни, знам. Точно тоя начин на умиране обаче не го пожелавам на никого. Още повече, шансовете да бъде избягната болестта в тежка форма са налице. Обаче.....ти да видиш?!
Сетили се за правата си.
Ами......дръжте си ги. Останалите имаме правото да искаме да живеем!
С вас или без вас!
цитирай
17. nkf - Да, интересна тема, аз лично пов...
17.01.2022 15:57
Да, интересна тема, аз лично повърхностно съм запознат в общи линии. Заслужава си по-подробното изследване. Сега обаче темата, ми подсказва, че май е крайно време да напиша един пост на тема извънземни - мои размисли.
цитирай
18. dobrodan - Би било чудесно всъщност :).
17.01.2022 16:12
Аз просто се въздържам, иначе интересът ми никога няма да спре :).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1042730
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4142
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031