Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2016 02:15 - Стаята с огледалата - приказка за възрастни
Автор: karamelita Категория: Тя и той   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.05.2016 08:22


 Един ден в едно далечно царство,толкова далечно,че ако питате,ще ви кажат,че не са чували за него никога,живеел един самотен принц,който вече позастарявал и въпреки,че много искал да изучи всичките науки на света и да изчете огромната си библиотека няколко пъти - все забравял каквото прочете,решил да се ожени...
Провел конкурс и си избрал съпруга,но скоро тя започнала ужасно много да скучае,тъй като той висял с часове над книгите или с перо в ръка на бюрото си и чувствата и към него започнали прогресивно да изстиват...
Принцът забелязал появяващата се студенина през вечерите,когато се сещал за нея и решил да се посъветва какво да прави с доверения си Библиотекар -съветник и приятел,който бил малко и магьосник...
Библиотекарят се замислил,преровил купчина книги по тия въпроси и накрая казал на господаря си,че ще му измайстори една вълшебна стая,която така ще развлича неговата съпруга,че той ще може по цял ден да си чете и занимава с науките си спокойно.Искал само една седмица време и след като тя минала, влязъл при принца,поклонил се и казал:
- Ваше Височество - готово!
Принцът полюбопитствал какво е сътворил и го последвал към новата стая,която вълшебникът нарекъл Стаята на огледалата.
И наистина - сътвореното било вълшебно и забавно.
Стаята била просторна и в нея имало 10 огледала,обковани със златни рамки,достигащи до земята.
-И какво-казал принцът  - ще се оглежда в тях ли?
-Не само...казал вълшебникът.Тези огледала са вълшебни. Щом се огледа в тях принцесата ще засияе в различна хубост,но ще се види в образа на различни жени,които живеят на различни места,а щом докосне огледалото с ръка, то ще се отвори и ще попадне в един нов за нея напълно непознат вълшебен свят,където ще живее в образа,който се е явил в огледалото.Ще се разхожда и забавлява в него, докато дойде вечерта и трябва да си ляга...така няма да ви безпокои с постоянните си кавги и капризи.
Принцът пратил слугинята да повика принцесата и когато дошла,и обяснили как фунционира новото и развлечение,на което тя плеснала с ръце и много се зарадвала.
Веднага поискала да го изпробва,но вълшебника казал,че това ще започне работа от утре сутринта и че трябва да влезе в стаята и да остане абсолютно сама - иначе не действала магията...И каквото види там,не трябва да разказва на никого,дори и на Принца, иначе магията щяла да се унищожи и можело да настъпят много лоши събития в двореца...
И така - първият ден в огледалото се появила една актриса - влезла принцесата през огледалото и се озовала на една сцена,а долу била разположена публика,която тутакси запачнала да я аплодира,въпреки,че не била изпяла нито една нота или да каже каквото и да е.След това се явили млади и красиви обожатели,които цял ден я разхождали из райски градини и ресторанти,целувайки и ръцете и рецетирайки влюбени стихове.Така до вечерта .Тогава едно звънче звъннало и принцесата се озовала пред вече затвореното огледало ,което я отразявало такава,каквато е в действителност.И така се заредили 10 дни -на втория била овчарка в полето и пасяла кротките овчици,минал овчар,влюбил се в нея и прекарали в блаженство, изтегнати на купа сено...,на третият ден - била фея в гората -развихрил се вълшебен танц,дошли сатири и феите затанцували с тях лудешки ,най- много танцувала принцесата и я харесал най- красивият сатир,които я завел на една поляна, обградена с цветя и и показал какво е любов със сатир...Четвъртият ден - била докторка и давала надежда на тежко болни войници,които под нейните добри и състрадателни милувки и сочни устни изведнъж оздравявали и станали на разпалени любовници, петият ден - таньорка в харем на султан ,който избрал за любов точно нея,шестият - пътешествие в бъдещето в странен кораб,слизане на нова земя,където била приета като богиня и тъй като нравите на местните народи били такива - предали и в жертва най- хубавият си момък,който тя обаче не изяла, но използвала по друг по- нежен начин, за да се умилостиви...,на седмия ден попаднала като млада девойка в свят на джуджета,които обаче били майстори на еротичните масажи и се върнала освежена и подмладяла с доста години..На осмия -морска принцеса,на глъбините на морето,където живеели странни ,но много красиви мъжко - женски същества,които танцували и и дарявали да се докосне и опита всечките им прелести,на деветия ден -се загубила в една пустиня и и спасил живота един красив бедуин,който и разказал няколко пустинни приказки,устно и в натура,после я качил на камилата и я върнал обратно през огледалото пак в същата стая.
Дошъл десетият ден,принцесата се закиприла пред огледалото,напръскала се с най -хубавите си парфюми и заприпкала към вълшебната си стая за развлечения,затворила с ключ вратата и се огледала за последното огледало...но то не било там...нямало в стаята никакви огледала - само празни стени!
В дъното на стаята стоял на един стол с оборена глава Библиотекарят - вълшебник.
-Какво става,къде са ми огледалата?! - троснала се принцесата.
-Ваше Величество,простете,но имам някаква грешка в магията и днес тя спря да действа...- изпъшкал библиотекарят.
-Не ме интересува,искам си развлечението! - тропнала сърдито с крак принцесата и се нацупила, почти на път да се разплаче.
Библиотекарят въздъхнал и казал:
-Не мога да ви предоставя нищо друго този ден, освен себе си... На ваше разположение съм да се развличате както желаете.
Принцесата се поразочаравала,но нали била настроена за развлечение и то на всяка цена, а и вече си изградила такъв навик ,се изправила пред него и го огледала.
Всъщност той бил един млад, добре сложен мъж, с дълги руси коси и сини очи,тъмносините му дрехи с бяла яка му отивали много и очите на принцесата светнали,сякаш направила епохално откритие!
-Искам да ми покажете какво сте научили за любовта от книгите до сага! - заповядала тя.
Мъжът малко се попритеснил, но било въпрос на престиж да покаже какво е чел и знае, а то - библиотека грамадна колкото цял замък и тогава и приложил всичките си знания по еротика,сексология,психология,магия и какво ли не още... та и без десетото огледало денят и се видял толкова интересен,че решила,че вече няма нужда от другите огледала, а само да се среща с него в дните, оставащи занапред...и така си останало...Принцът остарял и се споминал, а библиотекарят се оженил за принцесата и станал принц!
Родили им се много учени дечица,които осмислили живота на принцесата и тя заживяла доволна и щастлива дълги години наред...
Виктория Амора



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: karamelita
Категория: Поезия
Прочетен: 639599
Постинги: 442
Коментари: 628
Гласове: 758
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930