Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2017 19:12 - Историята за френския Морски вълк
Автор: karamelita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7349 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 07.09.2017 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ето тук ще разкажа една любовна история,свързана с нереализирана мечта да напусна моята мила Родина и да се преселя в чужбина.Та един ден както си седях и се чудех какво да правя след работа надвечер, реших да се поровя в един сайт за запознанства,вече не си спомням кой беше този сайт, но там имаше само французи,даже такива,които живеят в България и си търсят българска жена.Гледах ги един по един - все мъже за харесване по мой вкус,стегнати, интелигентни физиономии,облечени с вкус и все в някакви хубави къщи,просторни,с много цветя,красив вътрешен дизайн,лъхащ на разкош и чистота.Проблемът беше,че повечето французи са с много запазена физика до дълбока старост - карат ски, пътешестват в целия свят,пенсиите им стигат да живеят както нашите баровци,но има една интересна подробност - Саркози,когато беше на власт дава право на живеене във Франция ако имаш 35000 евро твои, да гарантираш,че си осигурен ,иначе някой трябва да ти ги плати,пък французите не са особено дащни,тъй като повечето имат 3 или 4 деца,на които помагат и искат и жената, с която се свързват и тя да има европейска заплата или евентуално пенсия...Казват хайде с мен на еди кой си курорт, аз ще имам 2000 евро и ти вземи твоята заплата,като си мислят,че и ние имаме 2000 евро като учители тук...Да потънеш от срам и да се скриеш в земята с мизерните ни заплати,че си един бедняк!  Нямах шансове за французин, а и да го поканя да живее с мен в България едва ли ще му е интересно,въздъхнах тъжно и реших да не се занимавам повече,когато очите ми попаднаха на една поредица французи,живеещи в България. Харесах си там един, по мой вкус мъж на 65 годишна възраст и му писах.Отговори ми - имал бизнес тук, имал хотели,имал дъщеря,белгиец по произход, но имал и още 4 деца в Белгия и Франция.Мъжът беше много словохотлив и забавен, с чувство за хумор, отговаряше редовно на писмата ми и ми пращаше снимки от местата където е бил- а това бяха Хаваите,Кейптаун в Южна Африка,Мюнхен,където често ходел при брат си,Ню Йорк,разни екзотични острови тук и там,Испания,Холандия и къде ли не и това със заплатата си на работещ там.Как се сдобил с имоти тук -ами продал къщите на баща си и майка си и купил част от хотел.. Оказа се,че е и запален рибар - баща му ,родом от Марсилия още от ранна възраст го е обучил да хваща риба в морето,умения които той развил дотолкова,че ходел на международни състезания по риболов.Най- голямата риба,хваната в Северно море му донесла златна купа и 5000 долара награда.Прати ми и снимка - добре сложен як мъж със сини очи,тъмни коси,къдрави стигащи до рамената,които се виждаха малко от нахлупената над веждите плетена шапка,обелечен дебело спортно яке с красиви синьочерни цветове .Ръцете му бяха с едри широки и силни месести дълги пръсти,хванали здраво тежката риба. Излъчваше сила,мъжка красота, нещо типично френско в чертите  на лицето си,което е малко артистично,беше толкова хубав и мъжествен ,че аз извиках неволно "Уауууу!"
За секунда паднах влюбена,както казват французите - tombee amoureuse...Кореспонденцията от приятеска се превърна в доста страстна,хуморът стана толкова силен и забавен и от двете страни,че съм се превивала от смях ,търкаляйки се по леглото.Вече си готвех багажа да отивам на гости при него, на морето,когато заварих майка ми ,на връщане от едно кафене,където прекарах  с приятелка ,паднала на земята в кухнята със строшен крак...Беше здрава и жизнена, но се спънала на ръба на мокетната пътека...Видях го това  опасно място преди, но отложих да го оправя от мързел, казах и само да внимава, но тя като все много бърза и  беше припряна, а  и си влачеше краката,се спънала и с многото килограми паднала на крака си и строшила костта  на средата на бедрото.
Оперираха я ,но костта не зарастваше,лешежеше като труп с дни, седмици, месеци,хранех я като малко дете в устата в леглото,виеше от болки непрекъснато,та ми късаше сърцето и се чудех какво да и давам да и спестя мъките...
Нямаше как да я оставя,нямаше на кого да разчита.Пишех му на онзи човек и все отлагах, хайде другия месец ще се видим, после по - другия и накрая му казах,че това няма да стане...аз няма да ида с него в Париж, нито в Брюксел,за ски дума да не става,нито да гледам детето на дъщеря му...така изчезна и романтиката ,и любовта ,и всичко! Остана само някакво приятелство  par ecrit, но всичко придобиваше вече много измъчен вид и вървеше към своя край...
Един ден ми писа,че поканил да живее с него някаква изпаднала в мизерия украинка,бягаща от войната там ,в България. Била готова на всичко ,само да я прибре,нямала и работа.Така свърши всичко - остана ми само снимката с голямата риба  и Морския вълк...Риба,която не беше за моята уста...Край на историята.
Виктория Амора




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freoldmenn - Аз съм комунист и путинист. За мен ...
08.09.2017 11:02
Аз съм комунист и путинист.
За мен няма бог, а само ДРУГАРЯ ЖИВКОВ!
цитирай
2. karamelita - Аз съм комунист и путинист. За мен ...
08.09.2017 11:45
анонимен написа:
Аз съм комунист и путинист.
За мен няма бог, а само ДРУГАРЯ ЖИВКОВ!

Ей заради такива чуруци като този,дето главите им не увират и техните подражатели в съвремието - крадци, простаци и мошеници,безбожници,които въобще не милеят за българския народ,седим с ниски заплати и пенсии и берем срама от чужденците, заради такива бягаме в чужбина да търсим спасение...Гочетата затриват Родината и българите.Путин - нямам нищо против търговията с Русия,която ни е изгодна,Русия беше пълна с български консерви и кисело мляко,дрехи,вълнени изделия,памучни,дори и сладки - рускините като идваха тука целуваха кифлите и им се радваха - нямаха там - изгубихме много близък и удобен пазар... Дори сме взели снаха рускиня,но българите трябва да си гледат собствения интерес,за съжаление сме в ръцете на безотговорни продажници и България отива на зле...Другаря Живков беше един ужасен простак и крадец, и той се кланяше за пари и продаде Родината,въобще не можем да случим на управници толкова години и ни разсипаха държавата, разпиляха народа,не се раждат деца - простотия , безотговорност и селения - до шия!Сега и цигани още ще ни вкарват...безделници и престъпници.Тежко на българския народ!
цитирай
3. morskipesni - Който желае, се измъква- ето подходящ личен пример
08.09.2017 16:18
Бившата ми приятелка от Бургас която още сънувам ми каза- с твоята докторска заплата не можеш дори дрешки да ми купиш каквито трябва. Ще науча английски и ще се измъкна от тази мизерия. Преподавах й усилено-научи го. Почна кореспонденция с чужденци. Аз помагах, когато греши. Беше много забавно. Идваха "на сгляда" французи, англичани- единият дори с хубав Мерцедес през цяла Европа, който накрая й подари- за да си замине със самолета. Никой не бе одобрен. Мерцедесът бе с десен волан, продаде се. Накрая се появи румънец, работещ в Испания, инженер с добри доходи. Сега моята бивша живее с него в Майорка-някъде по хълмовете, че крайбрежието било оцвъкано от черните. Какво да кажа- аз направих много, но бях закъснял. От години работя в Германия и получавам в пъти повече отколкото румънеца, който ми взе приятелката-бил с добро чувство за хумор като всеки балканец и широка душа... Всяко време си има своите герои и аз не съжалявам че й помогнах да осъществи мечтата си за спокойствие и хармония. Жалко че хората не вярват в себе си и не преследват мечтите си, намирайки си "основателни" причини да отложат развитието си..
цитирай
4. morskipesni - Ето и една критика
08.09.2017 16:22
САМО ХОРАТА които подмолно се крият (предимно новите "демократи" ) редактират и не допускат свободно чуждите мнения. Аз мисля, че Блог БГ не трябва да толерира това. Разблокирайте се и оставете хората свободно да се изказват.
цитирай
5. karamelita - САМО ХОРАТА които подмолно се крият ...
08.09.2017 18:46
morskipesni написа:
САМО ХОРАТА които подмолно се крият (предимно новите "демократи" ) редактират и не допускат свободно чуждите мнения. Аз мисля, че Блог БГ не трябва да толерира това. Разблокирайте се и оставете хората свободно да се изказват.

Ами не съм съгласна да не преглеждам какво ми се пише тука предварително, ако е за показване - ще го покажа, ако не ми се нрави, няма да го покажа,може и да ме излага и компрометира, аз не обичам да търпя и позволявам това. Имах една приятелка,която накрая нещо лудна и започна на всяка дума да ми противоречи и да ме ядосва,да се опитва да ме изложи и понижи в очите на хората тенденциозно,облада я страшна злоба,дори обиди баща ми посмърно,сина ми,накрая един ден и казах - до тук,чао и повече не искам да се познаваме - отстраних я завинаги вече 5 години от живота си - имах чувството и че ми яде енергията като ме ядосва.Като я видя минавам в друга улица, не желая дори да я срещна - изхвърлих я от живота си завинаги.Не проговарям с нея повече никога.И тук има хора с тази болест,дори ми я внушават, но вече не им обръщам внимание и чета тук неща,които са по- интересни и от които да науча нещо,което не зная.Та цензурата е необходима, има и много лицемерни хора,които се правят на добронамерени, а гледат да ти навредят,пускайки интриги и намеци,не в мой интерес - ами трия ги и това е.Каква ми е ползата да ми висят по стената и да ме излагат,аз не харесвам това и съм за цензура.
цитирай
6. morskipesni - Цензура и Демокрация са несъвместими неща
08.09.2017 19:20
Ако искаме да видим пеперуди, ще изтърпим гъсениците. Природен закон.
цитирай
7. karamelita - Вече изхвърлям нещата, които ме ...
08.09.2017 19:30
Вече изхвърлям нещата,които ме изнервят,пенсионерка съм,много натоварена работа съм имала като учителка и сега трябва да си пазя здравето и да си почивам.да потърся някакви развлечения,които обаче да не ме натоварват много,възрастта ми е по уязвима и не ми се прави" пук " рано и заради глупости без които мога да живея,не са ми тумнали...
цитирай
8. karamelita - Ако искаме да видим пеперуди, ще ...
08.09.2017 19:40
morskipesni написа:
Ако искаме да видим пеперуди, ще изтърпим гъсениците. Природен закон.
още повече,че съм жена,а това е вече друг по комплицитан въпрос,
Моят блог е мое лично пространство,имам право на избор,в моето пространство си имам свои виждания и цели и не съм длъжна да пущам сульо и пульо да ми вредят,
Аз съм човек,който не робува на теории и правила отвън,аз съм за реформи на някои правила,в живота не приемам догми и действам както ми диктува разума.
цитирай
9. morskipesni - Блогът е обществено, а не лично пространство
08.09.2017 19:52
Тук се обсъждат множество теми от обществена значимост, сблъскват се разлчини мнения. Затова е интересно. Не трябва човек да се крие- от коментари, от критика. Който не го разбира, значи е попаднал в блога случайно, без да си дава сметка. Или е платен гнусен провокатор- такива впрочем са повечето от "демократите"- ближат меда, но се страхуват от жилото. Недостойни хора, мизерници и лош пример за младите.
цитирай
10. karamelita - Тук ме карат да направя стената си ...
08.09.2017 20:11
Тук ме карат да направя стената си достъпна за всякакви простотии и вулгарност,за критики на злобари и идиоти,вече ми идва в повече и май ще се махам от този блог,не мога да приема такива правила,аз съм човек,който държи на себе си,исках приятелите ми да прочетат какво пиша,а не да гледат някой да ме понижава в очите им,ще се махам от тук и толкова,писна ми от глупостите,които витаят тук,не съм дошла да ме хулят сульо и пульо.аз згубвам вдъхновение да пиша,когато някой ме тормози и унижава,които не ме харесва да не ме чете,пиша за тези,на които съм интересна и искат да ме четат,.другите гадове да се махат!
цитирай
11. karamelita - Тук се обсъждат множество теми от ...
08.09.2017 22:27
morskipesni написа:
Тук се обсъждат множество теми от обществена значимост, сблъскват се разлчини мнения. Затова е интересно. Не трябва човек да се крие- от коментари, от критика. Който не го разбира, значи е попаднал в блога случайно, без да си дава сметка. Или е платен гнусен провокатор- такива впрочем са повечето от "демократите"- ближат меда, но се страхуват от жилото. Недостойни хора, мизерници и лош пример за младите.

Аз вземам отношение към обществено важни теми,но тук има и забавление,има хора като напишеш някоя измислица за любов и си мислят небиеалици за автора или пък ревнуват тука еди кой си мъж и почват бесни атаки,това не е за търпене и няма да публикувам техни изказвания,след като имам възможност да не пускам всичко,ще я използвам,не разбирам за какви платени провокатори става дума и те не ме интересуеат.Не ми допада да се дърля като махленка,ами да разговарям,но не простотии.Аз съм от музикантски среди,там хората се държат с обич и уважение на себеподобните си и винаги им пляскат на успехите,дори и да са по- добрите,уважават труда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karamelita
Категория: Поезия
Прочетен: 632940
Постинги: 442
Коментари: 628
Гласове: 758
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031