Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2017 19:03 - Малко като обикновена
Автор: karamelita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3640 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 12.07.2017 16:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Писна ми да се правя на нещо различно,да си издигам неръкотворни паметници или да се прадставям за богиня,която ръси мълнии и влиза в битки...това вече ме натоварва непосилно.Актьорът се разгримира,сваля царските дрехи,слага си нещо леко и непритенциозно и си отива гладен в къщи да яде да почива. Днес си облякох с  три - четвърто панталонче и  туничка с презрамки с по- убити цветове,сложих  сламена шапка,защото вън е пек от рано и си избрах романтично местенце в градината на една пейка.Преди това си купих  килограм кайсии, измих ги на градинската чешмичка и седнах да си ги ям и да разглеждам минаващия народ като  обикновен човек.Пред мен минаваше животът и спомените - ето майка с количка и малко детенце,да,бях като нея,дори носех същия минижуп,който откриваше доста разголени хубавите ми и стройни тогава крака,някаква седна до мен стара и сбръчкана и извади цигара - ще трябва да се махам от тук,не понасям никак миризмата на цигари...всъщност към 40 те и аз така сядах и димях в съсдство на хората по пейките или в кафенетата и те ме стрелкаха с очи и  неприязън,дори един харесвам от мен идол ,който висеше в кафенетата ме заряза заради цигарите - откъде да зная,че не бил пушел?...На другата пейка пък седнаха хлапаци, пуснаха силна музика и започнаха да танцуват изреждайки се в импровизации. И мен ми се дотатцува, но ако скоча с децата ще кажат: "Тази е откачена",не може, трябва да се държа на възрастта си както се казва... Е, и от танците съм минала - доста години дивях по танцови вечери и дескотеки,че и на купони съм ходила с преспиване и то с гадже! Въртяхме бутилка! Какво ми се фукат,че били различни! Целувала съм се също така нахално като онези на съседната пейка,че и в киното,само че тези още малко и другото да направят на улицата...Чак толкова не съм била!  А красивите рокли- да,мечтаех за тях в младостта си, за онези дами с шапките и хубавите чантички,с токчетата,с вносните парфюми,с дантелите и харбалите...мина време - напълних си къщата и гардероба с такива неща и се контех,какво ли не не съм си слагала като излизам или отивам на опера или концерт, на кафенета - то бяха приготовления като за сцена и представление,за какво  - да впечатля някой с анцунг или дънки,каквито масово има по Главната, който ще рече:"Тази пък на каква ми се прави.!"..
Та... днес така - просто панталонче и  чехли,смесена с тълпата хора като мене,незабележима и някак си спокойна - почивам си от всичко, от суетата ,от веселията, от любовта, от амбициите и лудите идеи за изява, седя си и ям кайсии като съвсем обикновен човек,хвърлям парченце на едни гълъбче и на него му харсаха кайсиите, но една баба с хляб в ръка привлече гълъбчето и  ми го отне,нищо, ще си ги изям сама. После бавно ще стана и ще тръгна към къщи,където отново ще си полегна след разходката и ще пусна телевизора, може и да не го пусна, просто ще си подремна. Мога да правя каквото ми кефне без някои очи да ме следят и някой пръст да ми казва :"Това не, иди прави онова!" Дойде и това време да си изям едни кайсии на спокойствие и да съм никаква...че то е голям кеф!
Виктория Амора



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karamelita - Не ми се оправят и грешките в текста - ...
11.07.2017 19:20
Не ми се оправят и грешките в текста - всички ги видях,но като си помисля,че пак ще ме вземат за робот и ще ме захванат с тия пътни знаци,не ми се поправят...Какво пък и неграмотните живеят под слънцето и пишат какво ли не,днес ще съм малко и такава.Защо пък не...поглед от другата страна на света.
цитирай
2. saankia - кефф ми стана..
11.07.2017 20:58
само да те чета, вики..
като една ..най обикновена блогерка...в тълпата..
каква синхрониЯ, и аз имам днес за десерт..кайсия..
какво чудо е....да си една Браунова Фурия..
въздушни целувки..
цитирай
3. karamelita - само да те чета, вики. . като една. . ...
11.07.2017 23:42
saankia написа:
само да те чета, вики..
като една ..най обикновена блогерка...в тълпата..
каква синхрониЯ, и аз имам днес за десерт..кайсия..
какво чудо е....да си една Браунова Фурия..
въздушни целувки..

Мерси,наздраве на изстуден компот от кайсии , праскови и сливи ,току що изваден от хладилника - много добре ми действа в жегите, а и в натюрела ми е да изкарвам под вола теле - не изядох всичките кайсии, оставих малко,смесих с другото и си направих компот с много сок за 1 седмица!Изпращам ти целувка с аромат на плодова салата!
цитирай
4. анонимен - Госпожо, не мога да спра да мисля за ...
12.07.2017 00:36
Госпожо, не мога да спра да мисля за вас. Сега като ви видях, и настръхнах от страст.
Разни шматки се въртят около мен, но те са едно нищо в сравнение с вас.
Нека да се видим, моля ви!

ваш Чу
цитирай
5. karamelita - Госпожо, не мога да спра да мисля за ...
12.07.2017 01:22
анонимен написа:
Госпожо, не мога да спра да мисля за вас. Сега като ви видях, и настръхнах от страст.
Разни шматки се въртят около мен, но те са едно нищо в сравнение с вас.
Нека да се видим, моля ви!

ваш Чу

Господине,интересно къде сте ме видели,ако мислите,че това на снимката съм аз,жестоко се лъжете...Внушението е лошо нещо ...Аз когато пиша много преувеличавам нещата и далеч не съм такава страст...точно обратното,твърде сдържана съм в действителността.Всъщност възможно е и да се майтапите,не се сърдя.Чета Ви ,вие сте наистина голям поет!Не е хубаво да ме видите,защото дълбоко ще се разочаровате... а и аз не изневерявам на половинката си.Нека бъдем приятели!Нека си бъдем взаимно фенове в блога и това е!Желая ви всичко най- добро!
Виктория
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karamelita
Категория: Поезия
Прочетен: 633625
Постинги: 442
Коментари: 628
Гласове: 758
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031